• LOGIN
  • Geen producten in je winkelmand.

Cursusdag “Zingen Van Blad”

Ontdek hoe jij in één cursusdag van blad kunt leren zingen!

Voor de zesde keer organiseren we de cursusdag op 20 juni 2020!

Helaas denken teveel (koor)zangers dat van blad zingen alleen is weggelegd voor de ervaren en/of professionele zangers. Maar dat is absoluut niet zo, iedereen kan het leren. Je komt van kleins af aan al in aanraking met muziek. Het tonale systeem zit dus in je brein gebakken en daar kun je eenvoudig gebruik van maken!

Komende cursusdagen:
  21 maart 2020
20 juni 2020

plaatsen beperkt beschikbaar
liever een andere dag?

Sandra

Wat een leuke dag!! Veel geleerd en Jelle doet het geweldig! Aanrader voor iedereen die zingt.

Clarien

Ik heb in een cursus dag echt heel veel geleerd, ik wist er weinig van, van noten lezen, maar kan oprecht zeggen dat deze dag voor mij heel veel basis informatie heeft gegeven waar ik nu zelf mee verder kan. Jelle weet goed de dag in te delen met theorie afgewisseld met leuke actieve oefeningen.🌻 En niet te vergeten een lekkere lunch😎

Anne-Karin

Gisteren een ontzettend leuke en leerzame dag gehad bij de cursus ‘Zingen van blad’. Jelle is enthousiast, gedreven en geduldig en kan de stof goed overbrengen. Erg fijn om op deze manier, met zingen bezig te zijn. De groep van 15 personen was mooi in balans.

Zelfs na heel veel koorjaren eindelijk weten hoe die noten nu in elkaar zitten dat was mijn doel en daar heb ik bij deze dag een begin mee kunnen maken. Er zit een mooie opbouw in de stof. Wat mij betreft mogen de noten en het ritme wat meer uit elkaar getrokken worden. Fijn dat ik de rest via de online cursus verder kan oefenen.

De locatie, Akoesticum in Ede, was perfect hiervoor. Mooi gebouw, goed eten en mooie akoestiek. Kortom een zeer geslaagde dag! Bedankt Jelle!

Saskia

Jelle is een gedreven enthousiaste en zeer capabele docent die je tijdens deze cursus door allerlei leuke werkvormen snel van blad leert zingen. Een aanrader, ook voor zangdocenten!

Corrie

Ik heb afgelopen zaterdag een leuke en leerzame dag gehad. Ik kan iedereen de cursus zingen van blad aanraden. Jelle kan de aangeboden stof heel goed overbrengen. Voor mij was het de eyeopener. Het begin is makkelijker wanneer je het aangereikt krijgt van een goede docent. En dat is Jelle. Nu verder met de computercursus. Ook leuk maar die zegt niets terug.

Volledige cursusdag inclusief:

  onbeperkt koffie/thee/water

  lunchbuffet

  Ook ontvang je na de cursusdag toegang tot de online cursus (t.w.v. €47)

Wat Ga Je Leren?

Heb je weinig muzikale kennis? Geen probleem, we beginnen namelijk bij het begin. Net als in een koorrepetitie oefenen we in een groep en helpen we elkaar om beter te worden. Natuurlijk kun je na deze cursusdag niet perfect ‘off the sheet’  zingen, maar je krijgt wel een kickstart in de goede richting en genoeg bagage om ook na deze dag verder te kunnen. 

De cursus is geschikt voor iedereen die regelmatig in aanraking komt met bladmuziek. Het helpt koorzangers om bladmuziek makkelijker (zelfstandig) in te studeren. Ook (amateur)dirigenten die hun solfège-vaardigheden willen verbeteren zijn van harte welkom.

Wat leer je op deze cursusdag?

  melodieën van blad zingen (eenstemmig en tweestemmig)
  uitvoeren van genoteerde ritmes

  algemene muziek leer (al zingend aangeleerd)
  melodische intervallen herkennen
  muzieknotatie en leestekens

Magda

Erg leuke dag; Jelle is een enthousiaste èn kundige docent…
Ik had niet gedacht dat ik zoveel zou kunnen leren in 1 dag… nu nog hopen dat ik het echt vast kan houden met het digitale materiaal!
Ik hoop dat er ook een cursus voor ‘gevorderden’ komt, beter gezegd een terugkomdag!

Ineke

Om 17:00 konden we met 10 mensen een twee-stemmig stuk van blad zingen zonder dat Jelle het had voorgezongen of voorgespeeld.
Als je dat voor elkaar krijgt is je cursus Zingen van blad volledig geslaagd! Jelle, het was een topdag. Ik kon al noten lezen maar ik heb deze dag zoveel geleerd! Schrijf je vooral in voor de volgende cursus want je krijgt er een geweldige dag voor terug.
Mooie locatie, vlak naast het station, heerlijk eten en een geduldige en bevlogen cursusleider!

Emmy

De cursusdag ‘Zingen van blad’ is een echte aanrader als je van zingen houdt! De manier waarop Jelle je wegwijs maakt in het relatieve notensysteem is heel ontspannen en tegelijkertijd leerzaam. Aan het eind van de dag ben je een stuk vaardiger geworden in het lezen, herkennen en zingen van de juiste toonafstanden. De kunst is alleen nog om er thuis mee verder te gaan…. Het Akoesticum in Ede is een prachtige locatie, goed bereikbaar en prima catering.

Corien

Jelle is een hele prettige cursusleider met een goed-in-elkaar-stekende-zelf-ontwikkelde-cursus. Leuke afwisseling van werkvormen en een super fijne en veilige sfeer. We hebben veel geleerd, veel plezier gehad en genoten van de fantastische verzorging in het charmante Akousticum in Ede. Zelfs mijn dieetwensen waren geen probleem! Aanrader!

Cas

Jelle heeft in 1 dag noten lezen begrijpelijk weten te maken. Voor iemand die veel zingt maar eigenlijk alles op gevoel deed heb ik eindelijk de handvatten gekregen om te weten wat ik eigenlijk aan het doen ben. Deze cursus is een must voor iedereen die meer informatie wil over het lezen van bladmuziek (basis). Als jij net als ik sceptisch bent over het kunnen lezen van bladmuziek in 1 dag, dan ben je na een cursusdag helemaal om!
Wel is het even schakelen als je gewend bent om met noten bezig te zijn in C-D-E, en nu naar generiek stelsel moet schakelen van Do-Re-Mi maar dat helpt wel enorm bij het pitchen van de C-D-E!

PLAN - PRICE

Description

text

text

text

text

CURSUSDAG

€97

20 juni 2020
10:00 uur tot 17:00 uur


inclusief lunchbuffet

in Akoesticum in Ede


+ na cursusdag toegang tot online cursus

t.w.v. €47,-

AANRADER!

Locatie & Datum

De cursus Zingen Van Blad wordt gehouden in het Akoesticum in Ede. Een heerlijke plek met volop faciliteiten voor dit soort cursussen. Het Akoesticum is goed te bereiken met het OV (naast station Ede-Wageningen) en meer dan genoeg gratis parkeergelegenheid.

Datum: 20 juni 2020
Tijd: 10:00 uur t/m 17:00 uur
Kosten: €97,-
Incl.: lunchbuffet en de hele dag koffie/thee/water

Liever Een Andere Dag?

Wil je deze cursus graag volgen maar kun je de geplande date niet? Laat het even weten. Bij genoeg interesse organiseren we een extra dag. Laat hieronder je naam achter dan houden we je op de hoogte.

Liever een andere dag?

copyright © 2017 · zingenvanblad.nl is een onderdeel van Roosen Music